Sayın katılımcılar üniversiteye girişiniz ODTÜPass üzerinden yapılmıştır bununla ilgili olarak bilgilendirme e-postası metuops@gmail.com hesabından sizinle paylaşıldı. Lütfen talimatları okuyunuz.
Cavid Erginsoy Seminar Room - METU Physics Department
Event Time: 09.45 a.m. - 18.00 p.m.
The Registration desk will be open at 09.00 a.m. Please fill the form below before Thursday, 12.00 a.m. (noon).
International Day of Light is the day celebrated on May 16. As per UNESCO, it signifies to strengthen cooperation and leverage its potential to foster peace and development. Light is a universal symbol of life it plays an important role in education, science, art, culture, sustainable development, communications, energy and medicine. It is celebrated every year. The day is celebrated & observed by UNESCO. Here, in the Middle East Technical University, we as the official student chapter of OPTICA and SPIE organizes an annual seminar that invites academicians, industry leaders, and experts in optics and photonics.
Prof. Ali Serpengüzel
Dept. of Physics, Koç University
Asst. Prof. Bülend Ortaç
Institute of Material Science and Nanotechnology (UNAM), Bilkent University
Asst. Prof. Uğur Teğin
Dept. of Electrical and Electronics Engineering, Koç University.
Beyza Akarca
TEOPS
Göktuğ Gencehan Artan
TEOPS
Şöhret Görkem Karamuk
Lumos Laser
Osman Burak Okan
Şişecam A.Ş.
09.00 – 09.45: Dinleyici Kayıtlarının Alınması - Participant Registration
09.45 – 10.00: Açılış Konuşması - Opening Speech
10.00 – 10.50: Ali Serpengüzel, Koç Üniversitesi
10.50 – 11.30: Bülend Ortaç, Bilkent Üniversitesi – UNAM
11.30 – 12.20: Uğur Teğin, Koç Üniversitesi
12.20 – 13.30: Öğle Arası - Lunch Break
13.30 – 14.20: Beyza Akarca ve Göktuğ Gencehan Artan, TEOPS
14.20 – 15.10: Şöhret Görkem Karamuk, Lumos Laser
15.10 – 16.00: Osman Burak Okan, Şişecam
16.10 – 17.20: Kesinleşmemiştir
17.20 – 18.00: Kapanış ve Uluslararası Işık Günü Kutlaması
Prof. Dr. Ali Serpengüzel, Boğaziçi Üniversitesi'nde Fizik ve Elektrik ve Elektronik bölümlerinden çift anadal lisans eğitimini tamamlamıştır. Eğitimine devam etmek için 1987 yılında Yale Üniversitesi'nde Uygulamalı Fizik doktora programına kabul edilmiş ve beş yıl içerisinde başarıyla mezun olmuştur. Serpengüzel, kariyeri boyunca Yale, Harvard, Bilkent ve birçok diğer yüksek prestijli üniversitede çalışmalarını sürdürmüştür. Günümüzde ise Prof. Dr. Ali Serpengüzel, Koç Üniversitesi'nde kurduğu Mikrofotonik Araştırma Laboratuvarı'nda liderlik yapmaktadır. Mikrofotonik alanında yaptığı araştırmalar ve liderlik yetenekleriyle tanınan Serpengüzel, laboratuvarı önemli bir araştırma merkezi haline getirmiştir. Kendisi, öğrencilere rehberlik etmek ve ileri araştırmalar yapmak için uluslararası alanda saygın bir konuma sahiptir.
Yrd. Doç. Dr. Bülend ORTAÇ, Bilkent Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi'nde (UNAM) kurucusu ve lideri olduğu "Ortaç Research Group" araştırma takımıyla Lazer Bilimi ve Teknolojileri, Fiber Teknolojileri, Nanoteknoloji ve Materyal Proses alanlarında aktif şekilde araştırmalarına devam etmektedir. Akademik araştırmalarıyla ödül dolu bir kariyer sürdüren OSA kıdemli üyesi Dr. ORTAÇ, ODTÜ Parlar Vakfı Ödülü, TÜBİTAK Teşvik Ödülü, Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödülü ve Eser Tümen Genç Bilim İnsanları Ödülü gibi çeşitli ödüllere layık görülmüştür.
Doç. Dr. Uğur Teğin, lisans ve yüksek lisans eğitimlerini Bilkent Üniversitesi'nde Fizik ve ardından Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji alanlarında tamamlamıştır. Fotonik üzerine uzmanlaşmak için İsviçre'nin önde gelen üniversitesi EPFL'de doktora yapmıştır. Araştırmalarına dünya çapında tanınmış bir kurum olan Caltech'te devam etmiş ve burada değerli deneyimler elde etmiştir. Günümüzde ise Doç. Dr. Uğur Teğin, Koç Üniversitesi'nde uzay-zamansal doğrusal olmayan fiber optik üzerine yoğunlaşan araştırmalarını yürütmektedir.
Göktuğ Gencehan Artan, TEOPS'un Kurucu Ortak ve CTO'su olarak neredeyse 2 yıldır liderlik yapıyor. Girişimcilik yolculuğuna çıkmadan önce, TÜBİTAK'ta Baş Ar-Ge Mühendisi olarak on yılı aşkın bir süre görev yaptı. Kariyeri ayrıca, Almanya'da Baş ve Geliştirme Optik Mühendisi olarak deneyim de kazanmıştır. Akademik olarak, Ankara Üniversitesi'nden Mühendislik Fiziği alanında hem Yüksek Lisans hem de Lisans derecelerine sahiptir. Uzmanlık alanı derinlemesine mühendislik fiziği üzerinedir.
Beyza Akarca - Kariyerinde önemli başarılar elde etmiş, son derece yetenekli bir mühendis olan Beyza Akarca, şu anda TEOPS'ta Baş Veri Sorumlusu ve Elektro-Optik Ekip Lideri olarak görev yapmaktadır. On yıl boyunca TÜBİTAK'ta Araştırma ve Geliştirme Mühendisi olarak çalışmıştır ve ayrıca Almanya'da Kıdemli Mühendis olarak da uluslararası deneyim kazanmıştır. Ankara Üniversitesi'nden Teleskop ve Optik Tasarım alanında yüksek lisans ve Mühendislik Fiziği alanında lisans derecelerine sahip olan Akarca'nın elektro-optik alanındaki uzmanlığı oldukça derindir.